Jag matade dem med mer mjöl och vatten idag och nu står de i kylskåpet. Nu har mikroorganismerna väckts till liv i båda surdegarna som har massor av bubblor i sig
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Lägg dem i två avlånga brödkorgar mjölade medrågmjöl. Snitta dem med en vass kniv. Tillsätt sirap, salt, lingon, fänkål, olja och rågmjöl och arbeta i maskinen
Eftersom de (min pappa och hans fru) är riktigt förtjusta i vitt bröd så jag blandade i rågmjöl i baguetterna den här gången med ett riktigt bra resultat
Lite nyttigare piroger med grovt rågmjöl och grahamsmjöl. Jag rullar korven direkt i degen med ketchup, ganska praktiskt om man ska på utflykt eller picknick
Det finns ett givet dilemma med att ha en bakblogg. Det innehåller ingen surdeg, men för att få brödet riktigt saftigt och gott så skållar man rågmjöl dagen (eller flera dagar) före själva brödbaket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.