Klä en plåt med bakplåtspapper. grovt rågmjöl. Receptet ger dig fyra stycken grova rågkakor. Tillsätt salt, rapsolja, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget
Fintrågmjöl. Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av spadet tillsammans med salt, sirap, kummin,rågmjöl och vetemjöl • Arbeta ihop till en smidig deg och låtden jäsa övertäckt i cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbordetoch dela den i 8 bitar • Forma till runda bullar ochkavla ut dem till runda kakor, cirka 15 cm i diameter • Naggadem väl • Låt kakorna jäsa övertäckta på plåtar klädda medbakplåtspapper i cirka 30 minuter • Värm ugnen till 225° ochgrädda bröden i mitten av ugnen i 12–15 minuter • Låt svalnapå galler under duk
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt sirap, salt, ättikssprit, rågmjölet och det mesta av vetemjölet. 4 Rågkakor. 8 dl fintrågmjöl. Forma till platta limpor, lägg på plåtar med bakduk över och låt jäsa 20-30 minuter. 4 Rågkakor. 8 dl fintrågmjöl
Rör ihop ljummet vatten medrågmjöl, rågkross och honung. Vi snubblade över början till detta recept i en veckotidning, och efter lite pyssel är vi nu mycket nöjda med resultatet, som ser ut som följer
salt, rågkross, hela linfrön, vetegroddar, kruskakli och grovt rågmjöl. Tryck ut dem med handflatan till runda kakor (typ tekakor fast en aning tjockare) ca 10-12 cm i diameter. Låt jäsa på plåtar med bakplåtspapper i ca 25 minuter. 3 dl grovt rågmjöl
Blanda ner salt, brödkrydda, sirap, rågmjöl och vetemjöl. Rågmjöl. Nagga kakorna med en gaffel, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 30 minuter
Blanda mjölkblandning med mjölet i en köksmaskin eller från hand och knådar haftigt. Om du har limpor, skär in den sned, pensla med vatten, uppvispat ägg och strö över med pärlsocker och mandlar
Smula jästen och rör ut med vattnet och honungen. ½ dl rågmjöl. Rör ner allt rågmjöl och nästan allt vetemjöl (spara ca 1½dl till utbakningen). Nagga kakorna med en gaffel och grädda sedan i mitten av ugnen i 15 minuter. 2 dl rågmjöl
Fritolkning av ett recept på rågkakor i boken "Baka matbröd" från Ica. Mängden rågmjöl tillsammans med rågflingorna gav brödet en kraftig smak av råg, vilket jag tycker är väldigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.