Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Stek biffarna i smör på medelvärme. I söndags var jag ute i skogen och plockade lite mer svamp. Låt småputtra ca 5 min och smaka av såsen med tomatpuré, soja, salt & peppar
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Den gången jag tänker på var i samband med att vår son föddes i Umeå
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor
Vi tänkte köra vidare med mat som kan passa fint till ett hjärtligt firande på lördag, eller om man hellre vill fira att det är melodifestival i bästa delen av Sverige (Skåne) eller om man kanske firar att man står emot alla kommersiella jippon
Min svamp får en lite sötma från honung, men du kan annars använda sötningsmedel om du vill. Mycket god blev den till en glutenfri ankleverterrine från Guyader som jag köpte med mig från senaste besöket på Åre Delikatess
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.