Smaka av med salt och peppar. Fräs det tillsammans med lite smör i stekpanna. Finhacka lök och vitlök. Servera grytan med pressad potatis och en extra klick lingonsylt
Sedan smakade jag mig fram med mera vitt vin, dijonsenap, soja, en nypa chilisås (mest för sötmans skull) och silade av såsen efter ett uppkok och saltade och pepprade
Tillsätt soja och timjan och smaka av med salt. Vispa ur pannan med lite vatten. Salta och peppra. Servera gärna med potatis eller potatisgratäng, kokta grönsaker och inlagd gurka
Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra på medsenap till skinkan vi bjöd på igår. Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvindoch nedförsbacke - somliga har det förspänt
Blanda det stekta i grytan tillsammans med tomatpuré, timjan och vatten. örtsalt och malen vitpeppar. Låt småputtra samman en stund samt smaka av med eventuellt mer salt och peppar vid behov
Blanda de olika senapssorternamed skalet från apelsin, honung och rom. Lägg upp i fin burk och låt gärna stå något dygn för att apelsinsmaken ska komma fram
Glutenfritt olivbröd med timjan, rosmarin och oliver. Det är inte helt enkelt att baka glutenfritt bröd men med detta recept är det svårt att misslyckas
Dillsmaken passar väldigt bra ihop med smakerna i renskavsgrytan. Så efter en stund i pannan vänder du på klumpen och kan karva bort första plattan med stekspaden
Vi hittade massor av lingon men inte en endaste liten kantarell… Svamparna på bilden köpte Emil åt mig som tröst Idag bjuds det alltså på mitt recept på renskavsgryta, en len och god smak av vilt tillsammans med kantareller och timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.