Vi tar och börjar vår senapsresa i Skåneland där senapen är grov och gjord på både gula och bruna senapsfrön. Vill du ha en lite hetare variant så minskar du ner på de gula och ökar de bruna och vice versa.Grov skånsk senap
½ dl
gula senapsfrön
½ dl
bruna senapsfrön (för rejält stark senap så öka mängden bruna och minska mängden gula)
1,25 dl
vatten
½ msk
12% ättika
1 tsk
salt
3 msk
honung
2 msk
neutral matolja
Krossa senapsfröna i en mortel.
Tillsätt vattnet lite i taget så det blir en smet.
Blanda smeten med ättika, honung, salt och olja.
Smaka av och låt sedan senapen stå kallt minst tre dagar innan den serveras.
Smaken mognar ju längre senapen får stå, tycker man att den blivit för stark så går det bra att tillsätta lite vispgrädde när den ska serveras för att mildra smaken lite.
Blev väldigt god, påminner om skånsk senap. Chili- och honungssenapHacka chilin, lägg i senapen. I ett annat recept jag gjorde här om dagen så skulle det vara senapsfrön i, då kom jag på att jag skulle testa göra lite hemmagjord senap
Skär grisbog och sidfläsk i strimlor, och mal det i köttkvarnen genom den fina hålskivan. Tillsätt vit-peppar, ingefära, kryddpeppar, kryddnejlikor och potatismjöl
Servera sedan alla komponenter till salladen med din hemmagjorda senap, se recept nedan. Häll sedan av vattnet och mixa med resterande ingredienser till en krämig senap, du väljer själv hur grova senapsfrön du vill ha kvar
I den här kycklinggratängen passade den också riktigt bra ihop med grovkornig skånsk senap. Doftar så gott och smakar särskilt bra ihop med tomat, ost och pasta
Den hemmagjorda pastan är det centrala och just nu mitt nya dille. Köttfärssåsen är dock bara en del av middagen och en liten sådan om man jämför med pastan
Det är gott och passar som lunch och även kvällsmat, gärna med något slags bröd till. Den här tomatsoppan är otroligt smakrik och värmer ända ner i tårna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.