Förbered kött och lök som i vårt recept. Välj ytterfilé eller utskuren biff till rätten. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Förvaringstid ca 4 månader. 4portioner
Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Kinesisk Wokad Biff med Lök samt Stekt ris. Kinesisk Wokad biff med Lök. 425 gr Karré, (tunn, tunn strimlad). Hetta up 1 msk rapsolja, tillsätt biff inkl marinad. Serveras med kinesisk soya vid sidan om 425 gr
Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. 4 cm ingefära. 600 g flankstek eller entrecôte i hel bit 3 klyftor vitlök 4 cm ingefära 1 morot 3 blekselleristjälkar 2 röda chilifrukter 6 salladslökar neutral matolja till stekning
Skala fast potatis i lagom mängd så att det räcker till önskat antal portioner. Biff Rydberg är egentligen inget konstigare än grovt tärnad stekt oxfilé, råstekt potatis, stekt lök, äggula och oftast någon sorts senapsgrädde eller -kräm
Antal portioner. 4. 500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering. 4. 14. Tänk att jag för 24 år sedan serverade på Nobelfesten
Strimla ner lövbiffen, hacka löken fint, champinjonerna i slantar och vitlöken fint. Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka
Biff Rydberg,. Biff Rydberg på älgstek. biff Rydberg,. Biff Rydberg på älgstek. Biff Rydberg,. biff Rydberg,. 8-12 st Potatisar beroende på storlek600 g ren,älg,nötkött, fransyska el stekkantareller, färska el som jag, 1 dl förvällda och nedfrysta2 st gula lökarSmörSaltSvartpepparPersilja4 st äggulor. 4. 8-12 st Potatisar beroende på storlek600 g ren,älg,nötkött, fransyska el stekkantareller, färska el som jag, 1 dl förvällda och nedfrysta2 st gula lökarSmörSaltSvartpepparPersilja4 st äggulor. 4. 4 st äggulor. 4 st äggulor
500 g biff eller entrecôte. 4 vitlöksklyftor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g biff eller entrecôte Potatismos med vitlök. 750 g mjölig potatis 4 vitlöksklyftor 1½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Chilismör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.