Servera direkt med äggula. Först då rör du om hastigt. BiffRydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Jag gör den på flankstek, men det funkar säkert även medrostbiff eller annat ”biffkött”. Crock Pot är utmärkt till så mycket mer, som den här härliga strimlade biffen, som påminner om de härliga rätter du kan få på en mongolisk restaurang
Vispa smetanan/grädden fast och blanda med dijonsenap, socker samt pepparrot. Servera köttet genast med den steka potatisen, löken, senapskrämen samt äggula
Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är mjuk. Servera med dijonsenap och sallad och äggulorna i sitt skal i en äggkopp
Glöm för all del inte senapscremen - den ger verkligen en extra dimension till rätten. BiffRydberg är ju en slags lyxig pyttipanna gjord på oxfilé och det är ju bara hur gott som helst
4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.