Ordet kompott kommer från franskans ”compote” som betyder blandning, och anrättningen kan ätas som efterrätt med en klick vispgrädde eller användas som alternativ till sylt
Jag har ju som sagt börjat med veckans matlåda. kompott till ”veckans matlåda”. och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad
Lägg några klickar kompott i soppan och garnera med snittade jordgubbar. Slå över i en skål och blanda med resten av grädden, vanilj-socker, rabarbersaft och yoghurt
Stöt kompottenmed en potatisstöt till önskad konsistens, smaksätt ev med lite salt och peppar. Lägg filén på en plåt och gnid in den på båda sidorna med kryddpastan
Häll allt vin över det tärnade köttet, blanda även med vitlök och lagerblad. maizena till att reda av med Ta fram det marinerade köttet och låt det stå framme ett tag innan du börjar tillreda det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.