Vill man få rätten att smaka bättre så är mitt förslag att man använder en bra ekologisk kyckling men då dessa ofta är större kan man behöva plussa på lite på övriga ingredienser
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
450 g kycklinglårfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 450 g kycklinglårfilé 150 g steklök 2 morötter 2 msk Arla® Svenskt Smör 3 dl vatten 1 dl torrt vitt vin 1½ dl Arla Köket® syrad grädde 30% 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 750 g delikatess potatis Arla® Smör&rapsolja spray färsk timjan
Coq au vinPortioner. 8 st lår från majskyckling 1 st flaska rödvin 2 st lagerblad 6 st timjankvistar 1 st rosmarinkvist 4 st vitlöksklyftor - krossade 8 st svartpepparkorn 200 g rimmat fläsk 200 g skogschampinjoner 20 st pärllökar salt och peppar. Dela kycklinglåren i leden så att det blir 16 delar, lår och klubba. Bryn kycklingen, slå vinet över kycklingen, sjud i cirka 40 minuter. Av RedaktionenFotografDavid Back 8 st lår från majskyckling 1 st flaska rödvin 2 st lagerblad 6 st timjankvistar 1 st rosmarinkvist 4 st vitlöksklyftor - krossade 8 st svartpepparkorn 200 g rimmat fläsk 200 g skogschampinjoner 20 st pärllökar salt och peppar
Salta och peppra kycklingbitarna och bryn dem i olja i en stekpanna. När man tänker på coq au vin blir det oftast en gryta med rött vin som påminner om boeuf bourguignon - en jättegod gryta, receptet finns här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.