Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. högrev. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Tag ut grytan efter knappt 2 timmar , smaka av och tillsätt champinjoner och maizena som vispas lätt tillsammans med matlagningsgrädde och soja. 1,3 kg högrev
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Vi var fem personer som blev mätta på det här, plus att det blev en matlåda till en av döttrarna. På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Lite avokado och vitlök till det så va jag mätt och nöjd. En högrevsgryta som fick koka hela dagen. Veckan som just har börjat ser jag både fram emot och inte
Servera den möra högreven uppskivad med den mustiga såsen, palsternavkspurén och parmachipsen. Steken skall fortfarande hålla ihop men vara så mjk så att man kan dra fibertrådar av kött från den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.