Saras Smaker: Rödvinsgryta med salamiströssel och dragonprimörer
Dalaliv
Dalaliv
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 1 kg högrev
  • 1 flaska (750 cl) rödvin, gärna ett kraftigt 6 vitlöksklyftor
  • 4 lagerblad
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 8 dl kraftig kalvfond alt. 8 dl vatten och 0,75 dl flytande koncentrerad kalvfond
  • 2 skivor salami
  • 1 msk soja
  • salt och vitpeppar
  • 10 st 1,5 centimeter tjocka skivor av salami
  • 1 msk smör
  • 6 små färska champinjoner - fint skivade
  • 1 stjälkselleri - tunt skivad
  • 2 morötter - tunt skivade och lätt förvällda i 2 minuter i lättsaltat vatten
  • 2 msk dragonvinäger = 1 msk torkad dragon som dragit i 2 msk vinäger över natten och som sedan silats bort
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk havssalt
  • 4 drag med svartpepparkvarnen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.