pommesfrites
ollep-1
ollep-1

pommesfrites

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 småportioner eller
  • 4 stora portioner
  • 1 kg mjölig potatis
  • 3,5 l vatten +
  • 3 msk salt
  • salt
  • rapsolja till fritering
  • 180 grader och fritera potatisen i omgångar i
  • 3-4 minuter tills de får fin färg

Beskrivning

    Ylva Porsklevs pommes frites

    6 småportioner eller 4 stora portioner
    1 kg mjölig potatis
    3,5 l vatten + 3 msk salt
    rapsolja till fritering
    salt
    Skala potatisen och skär den i tjocka stavar. Koka upp salt och vatten och koka stavarna mjuka i cirka 5 minuter. Lyft försiktigt upp potatisen med hålslev och lägg dem att ånga av på ett galler med tidningspapper under. Låt potatisen svalna.
    Hetta upp olja i en fritös eller kastrull (fylld till hälften) till 140 grader. Fritera potatisen i omgångar i cirka 5 minuter tills de börjar bli gyllene utan att ta för mycket färg. Lägg efterhand potatisen i ett durkslag och stoppa hushållspapper mellan varje frityromgång.
    Ställ in durkslaget i kylskåpet med ett fat under ungefär 1 timme. Hit kan man förbereda, potatisen håller sig upp till ett dygn i kylskåp.
    Dags för sista frityromgången. Hetta upp olja till 180 grader och fritera potatisen i omgångar i 3-4 minuter tills de får fin färg. Lägg efterhand upp pommes fritesen på galler med tidningspapper under. Salta och servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.