Skala potatisen och skär den i tjocka stavar. Lyft försiktigt upp potatisen med hålslev och lägg dem att ånga av på ett galler med tidningspapper under
Skala potatisen och skär den i tjocka stavar. Lyft försiktigt upp potatisen med hålslev och lägg dem att ånga av på ett galler med tidningspapper under
Skär potatisen i stavar. Potatisen ska inte spricka. Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 minuter. Fritera potatisarna ca 1-2 minuter. Fritera potatisarna slutligen ca 3 minuter. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt steg 3. 1-2 kg potatis mjölig, (ex Kung Edward). 2 l vatten 1 msk ättika (12 %) 1-2 kg potatis mjölig, (ex Kung Edward) 1 msk salt frityrolja
För att variera tillbehören till middagarna hemma så kan jag varmt rekommendera sötpotatis, gott att rosta, göra mos på eller blanda upp med vanlig potatis eller gör som i det här recepten och grilla dem, den rostade smaken i kombination med den söta och fylliga potatisen blir mycket gott