Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Nu söker ni efter nyårsmenyer ser vi, och reninnanlår med potatisgratäng, chokladsås och brysselkål, samt hjortronparfait med mandelskorpa, vår nordiska meny med italienska inslag som serverades på julafton, fungerar även utmärkt som nyårsmeny
Jag kan dessutom meddela att det inte på något sätt blev en sämre burgare än någon annan. Den lilla chilihettan från brödet blandas skönt med den gräddstekta svampen som i sin tur fungerar utmärkt med osten och den milda viltsmaken på älgfärsen
Nordisk tabbouleh med marinerade polkabetorServera som lunchsallad eller som tillbehör. Hyvla dem fint med mandolin, eller skär dem i mycket tunna skivor
Lägg skaldjuren i en bunke och täck med plast, ställ i kylen. Gör samma sak med gurkan. Strax innan servering, vänd samman hummer och räkor med övriga ingredienser
När jag sedan spädde på med att vi skulle laga dem på älgfärs så gick jag från världens bästa pappa för en minut sedan till att hamna i botten på bästa pappa-listan nu
älgfärsburgare. Pensla med vatten el uppvispat ägg och strö på sesamfrön el polenta. älgfärsburgare. Montera burgaren med vbost, dressing, gul lök, sallad i bröden
En nordisk pesto och några grovt hackade pumpafrön tillsammans med blåbärspulver dekorera vi upp tallriken med tillsammans med några få färska ärtor från spritärter
Torskrygg mednordiskt örtsmör. Jag och ett gäng andra matbloggare har fått äran att provlaga Findus nya Lyckas med Torskrygg och att själva skapa ett recept innehålande denna torskrygg
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Smakerna gifter sig perfekt med varandra, sött möter syrligt och en gnutta beskhet. Tvätta och halvera potatisen, picka små hål med gaffel samt räffla ytan så oljan tränger ner ordentligt
Kan en kost baserad på våra nordiskalivsmedel vara lika hälsosam för hjärtat som Medelhavskost. Men nu finns det en ny trend som jag personligen tyckte verkade spännande, nämligen nordisk mat
Visst är det ganska onödigt med alla temadagar, men kunde inte motstå frestelsen att göra det till en utmaning, ett bidrag till Internationella burgardagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.