Vi gjorde egengjorda pommesfrites, så himla gott. Helgen som gick var bra, fick gjort lite i trädgården och växthuset, lite träning, god mat och avslappning
Jag brukar variera tillbehören men det här är favoriterna. Sötpotatis "pommesfrites". Jag älskar sötpotatis och den innehåller mycket mer nyttigheter än vanlig potatis
resten av familjen skall äta pommesfrites, vad ska jag äta till ytterfilén. Kålrotspommes är inget som jag själv kommit på, inspirationen kommer ifrån bloggen 56 kilo
Jag föredrar pommesfrites gjord på sötpotatis framför den gjord på vanlig potatis, inte bara av dess hälsofördelar utan också för den unika smakkombinationen du får av friterad sötpotatis och salt hämtat från havet
Här kommer min sunda version av de vanligtvis feta och friterade pommesfrites. Det är superlätt att göra, det blir krispigt utan att drypa av fett och smaken är helt magisk
Skala sötpotatisen och skär i centimetertjocka stavar. Skaka av lite av blandningen och lägg upp stavarna på ett ugnsgaller eller bakgaller med bakpapper under att droppa av på
Det blir naturligtvis betydligt godare än att fritera frysta pommes från affären också, samt att det funkar riktigt bra som ett lite festligare tillbehör till många typer av kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.