Man kan ju göra vad för något som helst med just smördeg och allt blir lite läckrare och godare vare sig det är frukt och bär, grönsaker, kött eller som på nyårsafton vanlig kokt potatis
Fritera dem gyllene och låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg sötpotatisstavarna i iskallt vatten i cirka 15 minuter. Hetta upp oljan till 170 grader eller tills en bit bröd blir gyllene på 1 minut. Det går också att tillaga dem i ugnen på 180 grader – vänd dem då i 3 msk majsolja och lägg på en bakpappersklädd plåt. 700 g sötpotatis (skalad och skuren i stavar)
Jag föredrar pommesfrites gjord påsötpotatis framför den gjord på vanlig potatis, inte bara av dess hälsofördelar utan också för den unika smakkombinationen du får av friterad sötpotatis och salt hämtat från havet
Lite kantareller på toppen blev det oxå. Vi gjorde egengjorda pommesfrites, så himla gott. Jag tog både sötpotatis och vanlig potatis och till detta blev det en bearnaisesås , stekta kantareller och grillad entrecote
Köp pommesfritts eller kanske lite vanliga potatisar det är också upp till dig. blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag inte vilken sås du tog men gör som det står bara
Vänd stavarna i olja och lägg på en bakpapperklädd plåt. Första gången jag smakade sötpotatispommesfrites var i Kalifornien och blev glatt överraskad hur gott det var
Här kommer min sunda version av de vanligtvis feta och friterade pommesfrites. Nuförtiden gör jag alltid mina sötpotatispommes i min airfyer, dvs hälsosamma fritös (glöm inte tävlingen här på min blogg som pågår där just du kan vinna en Philips Airfryer)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.