Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
Börja med att koka kycklingfileerna i salt, lite curry och paprikapulver. Potatisen och äggen kokas. Mixa den färdigkokta kycklingen, äggen, ärtorna, minigurkorna
1. Skala och hacka lökarna. Fräs dem i smör och olja tills de är guldgula. Häll över i en gryta. 2. Skär kycklingen i lagom stora munsbitar, vänd i vetemjöl som kryddats med salt, peppar och ev
Hacka och fräs löken i en panna. Dela kycklingen i bitar (låt ben och skinn sitta kvar) och fräs bitarna tills de fått fin färg, men inte blivit genomstekta
Kycklingspett. Skala och riv lök och vitlök. Pressa limen. Blanda lök och vitlök med limesaft, yoghurt, olivolja, saffran, gurkmeja, salt och svartpeppar
Gyllengula, festliga kycklingspett har len smak med spets av citrus och curry. Även barnens favorit. Ett recept från arla som också kommer att dyka upp på mitt matbord idag till middag
Persisk mat är precis som irakisk mat färgstark och mild i smaken. Ris serveras i princip alltid till en persisk måltid och det finns tre vanliga tillagningssätt – ”polo”, ”chelo” och ”kateh”
Nu har jag fått vara med och laga upp en hel buffé med den goda och vackra persiska maten. Tack Mitra för delad matglädje, nu har jag verkligen fått smak för ditt Persiska kök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.