Kyckling 21

Kyckling 21

  • 244 Recept

Dillkyckling

Denna vecka väljer jag istället kyckling för en snabbare tillagning, endast ca. Tillsätt kycklingen och späd ev
Klassisk kyckling i currysås

Klassisk kyckling i currysås

1 hel kyckling (ca 1 kg)Ca 1 1/2 liter vatten1 morot1/2 purjolök1 gul lök1 bit rotselleri (100 g)2 lagerblad3 persiljestjälkar5 vitpepparkornCurrysås. 1 msk curry4 dl buljong från kycklingkoket1 dl grädde2 msk vetemjölSmörSalt, vitpepparLägg kycklingen i en kastrull. Koka under lock i ca 35 minuter eller tills kycklingen är klar. 1 hel kyckling
Kyckling i dragonsås

Kyckling i dragonsås

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem på stekjärnet. Låt koka i stekpannan tills kycklingen är genomstekt
Gratinerad kyckling

Gratinerad kyckling

Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Fördela såsen över kycklingen. Tillsätt vinet och låt kycklingen småputtra under lock ca 10 minuter. Tag upp kycklingbitarna och fördela dem i 4 smorda eldfasta portionsformar. 450 g kycklinglårfilé
Kyckling och tortilla lasagne

Kyckling och tortilla lasagne

Varva därefter kycklingröra och TVÅ lager tortilla bröd. 500-600 g kycklingfilé. Dela filéerna i lagom stora bitar och bryn dem i stekpanna
Kyckling med parmesan och vitlök

Kyckling med parmesan och vitlök

½ dl kycklingfond. 4 frysta kycklingfiléer. Lägg de frysta filéerna i en ugnsfast form, pressa över en vitlöksklyfta på varje filé
Kokt kyckling med currysås

Kokt kyckling med currysås

Ta upp kycklingen. Späd med kycklingbuljong och grädde, lite i taget, under ständig omrörning. Häll såsen över kycklingköttet
Kyckling Rydberg

Kyckling Rydberg

Tärna kycklingköttet. Fräs lök och kyckling i lite matfett tills löken är mjuk och kycklingen är genomstekt
Kyckling med citronsås och sparris

Kyckling med citronsås och sparris

) använde vi i en smarrig kycklingrätt. I minnet hade vi ett gammalt recept på en pastasås med kyckling, citron och sparris och efter lite omarbetning skapades denna måltid, som hamnade på vårt matbord och i våra maggar
Kyckling med chilisås - LCHF

Kyckling med chilisås - LCHF

Häll geggan över kycklingen i ugnsformen. Ställ in ugnen på 175° tills kycklingen är färdig, ca 25-30 minuter. 4 kycklingfiléer
Kyckling piri piri

Kyckling piri piri

Kyckling Piripiri, med klyftpotatis och "het" sky. Fernando´s i Macau är väl det ställe som jag ätit godast kyckling piri piri
Kyckling i crème fraiche

Kyckling i crème fraiche

Skiva kycklingen i centimetertjocka skivor och lägg dem i såsen. 2-3 kycklingfiléer. Stek filéerna i stekpanna ca 5 minuter på varje sida
Kyckling i långpanna

Kyckling i långpanna

Kycklingfiléerna läggs i en mindre långpanna eller eldfast form. Häll såsen över kycklingfiléerna och strö över 3 dl riven ost. 1 kg kycklingfiléer
Kyckling stroganoff

Kyckling stroganoff

500 g kycklingfilé 1 gul lök 250 g champinjoner 3 msk tomatpuré 1 msk vetemjöl 2 tsk dijonsenap 2 dl vatten 3 dl crème fraîche 1 msk färsk persilja, finhackad salt peppar
Stekt kyckling med rösti & skysås

Stekt kyckling med rösti & skysås

Krydda kycklingfiléerna med grillkrydda, paprikapulver och salt. Sila av såsen och servera med kyckling och rösti