1 hel kyckling (ca 1 kg)Ca 1 1/2 liter vatten1 morot1/2 purjolök1 gul lök1 bit rotselleri (100 g)2 lagerblad3 persiljestjälkar5 vitpepparkornCurrysås. 1 msk curry4 dl buljong från kycklingkoket1 dl grädde2 msk vetemjölSmörSalt, vitpepparLägg kycklingen i en kastrull. Koka under lock i ca 35 minuter eller tills kycklingen är klar. 1 hel kyckling
Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Fördela såsen över kycklingen. Tillsätt vinet och låt kycklingen småputtra under lock ca 10 minuter. Tag upp kycklingbitarna och fördela dem i 4 smorda eldfasta portionsformar. 450 g kycklinglårfilé
) använde vi i en smarrig kycklingrätt. I minnet hade vi ett gammalt recept på en pastasås med kyckling, citron och sparris och efter lite omarbetning skapades denna måltid, som hamnade på vårt matbord och i våra maggar