En annorlunda pastrarätt med kryddig köttfärsåsochkrispig potatistadig. Tadig är en gyllene, krispigoch fantastiskt god yta som finns i botten av kastrullen (du hittar recept på rismed tadig HÄR
Två varmrätter, därav en köttgrytamed mycket grönt i och en risrättmed kyckling och grönsaker. Serveras medris, en sallad, bröd och gurksallad på yoghurt
Hacka lök och paprika, blanda medköttetoch lägg sedan i en ugnsform eller en gjutjärnsgryta. Det serveras i en rulle som kebab tillsammans med tarator (kebabsås gjord på tahini) och grönsaker
I varje del, tar man tre mandlar och formar till en blomma med tre blad (se bild), med den hackade pistaschnötterna, formar man en ytterkant runt formen
Servera medris. Stek lök med peppar och gurkmeja i smör eller olja tills den är gyllenbrun. Strö mjöl och valnötter på kycklingbitarna och bryn i matfettet, tillsätt vatten, granatäppeljuice och salt efter smak samt citronsaft om man vill ha rätten riktigt syrlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.