Glutenfria tunnpannkakor medblåbär, honung, pumpakärnor och sojakvarg. Sänk sedan till medelvärme. Vispa därefter ner äggen och mjölken till en jämn smet
Vispa försiktigt i lime- eller citroncurden så det blandas men pöset inte försvinner. Skär rulltårtan i bitar och garnera med kvarvarande mousse, vispad grädde och färska blåbär
När det kommer till bakning tycker jag att det är mycket svårare att improvisera, det ska oftast vara exakt för att det ska bli som man tänkt sig - och därför följer jag ofta recept när baklusten faller på
Den innehåller lite för många E-nummer för att jag ska känna mig helt bekväm, men visst kan den vara ett alternativ om man t ex längtar efter wienerbröd eller en Napoleonbakelse som det är svårt att hitta någon bra ersättningsprodukt för
De andra icke glutenfria originalrecept som jag hade med i början - mest för att ni skulle kunna jämföra med de glutenfria alternativ som jag skapade - har jag tagit bort eftersom jag velat vara en ren glutenfriblogg
Servera genast med valfri mjölk och valfria tillbehör. Tillsammans med färska blåbär, blåbärssirap - egengjord eller köpt - samt mandelmjölk blir det en bra start på morgonen innan man ger sig ut i världens vimmel
Koka upp mjölken med lite salt, och tillsätt kokosolja och hirsmannagryn under vispning. rismjölk sötad med bananpulver, rivet äpple, blåbär, granatäppelkärnor, lite flytande honung
½ msk Limoncello -(kan uteslutas eller ersättas med lite pressad citronsaft). Nu blir det alltså en havtornstarte - eller kanske en paj utan form - som jag gräddade på ett bakplåtspapper som jag i sin tur ställde på en pizzaplåt
Du som inte är på kakkalas kan gärna ta två, för kakorna är rena, rama hälsokosten med nyttiga fibrer från havregrynen och lika nyttiga antioxidanter från blåbären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.