Klicka över mascarponeosten och peta ner det i janssonen. Psst och ni som är rädda för att det ska smaka för mycket ansjovis, så tonar mascarponen ner den lite faktiskt
I den här äppelkakevarianten samsas mascarpone med hirsmannagryn/hirsflingor och lite kalamaniscurd, som är en slags citrusfrukt, och resultatet blir en tät, saftig lite kompakt äppelkaka som nästan känns lite mazarinartad och som smakar fantastiskt till en klick lättvisåpad grädde eller hemgjord vaniljsås
Mina innehåller också mascarpone och kokossocker. Vill du göra dem helt mjölkfria byter du ut mascarponen till sojabaserad crème fraiche, och mjölken till sojamjölk eller annan alternativmjölk
Speciellt chokladsmaken tycker jag passar bra med dessa ingredienser, så idag bjuder jag på en riktigt chokladig kaka med kikärtor samt mascarpone för att göra det hela extra krämigt
Pasta med gorgonzola & mascarpone- 4 port. Koka upp 50 g mascarponeost, 150 g gorgonzola, 2 msk crème fraiche, 1 msk vit balsamvinäger, 1 tsk pressad citron i en stor stekpanna. 50 g mascarponeost,