Då blir det Onigiri. Grötris, Frysta räkor, milda blancherade morotstavar, gurka och peppring vattenkrasse med wasabi, pepparot och söta lövtunna skivor av inlagd ingefära och soya chili såsRisetGrötris till 4 portioner, skölj noga i durkslag1, 5 gånger så mycket vatten1/2 tsk salt2 msk socker2 msk vinägerOnigiriKoka allt på lägsta värme i 20 minuter eller tills riset är mjukt och tuggbart utan att kännas hårt
( Eller som vi säger i Malmö -risbulle/risbullar) En krämig havreboll som görs med puffat ris. Så vitt jag har förstått på senare dar så är risbollar ett skånskt fenomen
Täck med plastfolie och ställ i kylen en halvtimme-en timme. Hanna bjöd på godgoda japanska pannkakor. Stek på medelhög värme 5-6 minuter per sida under lock. -Mama Skogly ♥ 4 port
Använd potatisskalare till moroten för att få långa tagliatelle-morötter. 1-2 dl Räkor (stekta för sig med lite vitlök). 3-5 msk japansk soja. 2-3 msk ostronsås (kan uteslutas). -Mama Skogly ♥ Fyllning för cirka 6 personer. 1-2 dl Räkor (stekta för sig med lite vitlök). 3-5 msk japansk soja. 2-3 msk ostronsås (kan uteslutas)
Vad som skiljer dem båda åt, kan jag inte säga - det enda jag vet att jag kunde välja mellan att köpa wontonplattor eller gyozaplattor häromdagen då jag var i Chinatown här i Milano
Yakisoba, som bokstavligen betyder stekta/grillade nudlar är just det, stekta nudlar på Japanska. Ingredienser till Yakisoba 2-3 personer. • 3-400gr sidfläsk. • 5-6 vårlökar. • 3-500gr vitkål eller spetskål. • Yakisobanudlar för 2-3 personer. Strimla fläsket i 2-3mm tjocka skivor och skär upp i 3-4cm stora bitar. Skär vårlöken i 3-4cm stora bitar och vitkålen i mindre bitar. 2019-01-13 @ 16. 3-400gr sidfläsk. 1 lök • 5-6 vårlökar •. 3-500gr vitkål eller spetskål. 2-3mm tjocka skivor. 3-4cm stora bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.