Dock hjälper tomatsåsen till med det också. Det är bara så många olika saker som ska hinnas med. Koka potatisen och gör under tiden tomatsåsen i kastrull
Ha ner löken i en gryta och stek på medeltemperatur tills den mjuknat. Ha i de krossade tomaterna och vatten – skölj gärna ur förpackningen till de krossade tomaterna med vattnet
Stek på medelvärme i olja tills de mjuknar. Mixa de blötlagda gula ärtorna med en stavmixer eller blender, det ska bli lite som en färs så mixa inte för mycket
Blanda med färsen. Blanda i röd och vitlöken, spara lite till tomatsåsen. Lägg i de krossade tomaterna med köttbullarna, blanda i tomatpurén, soya och resten utav sambal oelek
Häll över tomatsåsen i stekpannan tillsammans med köttbullarna. Denna gången (har gjort något liknande innan) gjorde jag köttbullarna extra stora och kryddade dom med färsk chili, persilja och vitlök – och för att piffa till köttbullarna lite extra tryckte jag in en bit fetaost i dom också - blev riktigt krämigt och gott, så hoppa inte över fetaosten om ni gör detta
Bryn kycklingen runt om i en gryta med smör. Skala och hacka lök och vitlök och lägg i grytan tillsammans med ingefära, kardemumma, koriander, paprikapulver, lagerblad, kanelstång och krossade tomater
Servera de marockanska köttbullarna i tomatsåsen tillsammans med ris och sköljd salladsmix. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök tillsammans med spiskummin, kanel och chiliflakes utan att det tar färg
Det här är en variant av musslor som med en kryddigtomatsåsmed chili och rökt paprika. Jag gjorde dom med hjärtmusslor men man kan också göra använda vanliga blåmusslor
Bryn kycklingen runt om i en gryta med smör. Skala och hacka lök och vitlök och lägg i grytan tillsammans med ingefära, kardemumma, koriander, paprikapulver, lagerblad, kanelstång och krossade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.