Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det försiktigt tillsammans med vattnet. Eller det är kanske inte helt första gången för sist jag gjorde detta så öppnade jag skåpet till soporna och kastade hela tårtan
I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Sedan på med lite grädde. Börja med att ta fram en kastrull och smält smör och dina marsbitar. Ja, som vanligt kan man ju alltid använda lite vispgrädde som piggar upp vid serveringen
Ersätt mjölet med potatismjöl. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. 11 dl hallonsylt eller valfri annan syltSätt ugnen på 250°. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. 1Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten. 1Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. 1Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper. 1Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. 1Rulla ihop kakan med hjälp av papperet, från långsidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.