Blanda till dippsåsen så den får stå och dra sig lite. Riv ingefäran på ett rivjärn och hacka vitlöksklyftan och strimla vårlöken och blanda samman allt.
Ja jisses, det här är nog bland det godaste jag har ätit. Asiatisk mat är verkligen gott och köket har sin speciella karaktär med söta och salta smaker som möts
Att vi skulle göra dumplings. Självklart tog hon för givet att jag skulle veta hur man gör dumplings men sanningen är den att jag nästan ALDRIG lagar asiatisk mat
Idag lagade jag vegetariska dumplings till lunch. I tidningen serverades en rödkålssallad med koriander till dumplingsen och det tror jag hade blivit ett perfekt tillbehör
Ställ bambukorgen/durkslaget i en gryta med ca 2-3 cm kokande vatten (vattnet ska inte nudda dumplingsen) Pensla korg/durkslagsbottnen med lite olja så dem inte fastnar sen kan du lägga i dem, sätt på ett lock och börja ånga
Hacka vitkålen fint och skiva salladslöken tunt. Blanda samman med fläskfärsen i en skål. Rör samman smaksättningen av mandufyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås
Dumpling med räkor, lax, lime och chiliPortioner. 4/br>Du behöver. 2030 gyozaplattor (finns i asiatiska butiker) 300 g lax 100 g räkor, urkramade 1 lime, saft och skal 1 chilifrukt, finhackad salt 1 ägg 1 msk koriander, hackad fisksås-, lime- och sojadipp
Jag kan börja med att meddela att jag aldrig har testat mig på att göra dumplings förut och dessutom knappt vet hur resultatet ska vara, men dessa blev faktiskt riktigt goda
Ingredienser Portioner. 36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Finhacka chilin och rör ihop dipsåsen. Skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop fyllningen. Lägg ut några degplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten
Att göra Dumplings är både roligt och så fantastiskt gott, det finns en hel uppsjö med videos på youtube om hur man viker ihop dom och vi tränar och lär oss för fullt, till den här omgången tycker vi själva att dom blev ganska snygga men framför allt supergoda
Stek i het traktörpanna utan att dina dumplings vidrör varandra, de kan då lätt fastna i varandra. Servera dina dumplings rykande heta med dippsåsen och wasabirucolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.