Abbes japanska lätt syrade kål
Professional Secrets
Professional Secrets
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,5 kg spetskål
  • 200 g rättika
  • 200 g morot
  • En liten bit färsk ingefära (nej du får ingen jävla exakt mängd här, känn av vad som verkar rimmligt!)
  • En lagom stor näve salt. Va? Men jag sa ju… jamen vaf… okej, ta en matsked och börja med då, jeez…
  • 1 dl Japansk risvinäger. Kolla, exakt mängd igen. Att tänka på här är att det är skillnad på Japansk och Kinesisk risvinäger, där den senare är mycket starkare.
  • 2 msk Mirin, ett väldigt sött risvin.
  • Ev. en tesked med mortlade chiliflakes, om det är din grej.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.