Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bädd av löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst på bädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Jag ville göra något snabbt som var gott, mättande och självklart nyttigt. Men ibland saknar jag "smidigheten" med bröd - att snabbt kunna fixa något gottoch mättande
Jag har bakat det tidigareoch är även sugen på att testa Leila Lindholms recept på fröknäcke. Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Inget som jag kan eller vill gå in på här, men jag har känt mig ganska låg och gått in i min egen lilla bubbla, samtidigt som jag avverkat vardagens sysslor
På min "Alltid-lista" finns. Det är både enkelt att göra och går att variera på många olika sätt. Här kommer en gammal favorit i lite "nytappning" tack vare smaksättningen på färsen
Men försöker man som jag dessutom leva lite mer hälsosamt, så kanske socker och annat onyttigt i form av snabba kolhydrater inte är förstahandsvalet, utan får tänka om lite
Jag har superbra recept på nyttiga chips, nyttiga popcorn och poppa popcorn utan fett. Perfekt att njuta som de är till myset eller strö på sallader eller liknande
Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Sätt ugnen på 200 grader. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.