Avsluta med fisksås och tillsätt finhackad vitlök och finhackad chili. Avsluta med ett par blad av vietnamesiskt koriander, mynta, koriander, krispsallad och thailändsk basilika
Vad Leila tycker om den saken låter vi vara osagt, men är hon som vi så tycker hon bara att det är bra att man fibblar och gör receptet till sitt eget - så varsågod att fibbla på
60 g limejuice, färskpressad 60 g fisksås (av god kvalitet) 60 g vatten 10 g vit risvinäger 20 g strösocker 5 g vitlök, finriven 1 bird’s eye chili, i tunna skivor (liten och het) 1 kruka mynta 1 kruka koriander
Häromkvällen gjorde vi vietnamesisk biffsallad med nuoccham-sås. Blanda en marinad med 2 pressade vitlöksklyftor, 2 krossade och finhackade citrongräs (den vita delen), 1 msk fisksås och 1 tsk brun farin. Gör nuoccham-såsen genom att blanda en urkärnad och strimlad röd chilifrukt med en pressad vitlöksklyfta och 5 msk strösocker. Blanda i 1/2 dl fisksås och en dl limesaft. 1 msk fisksås
Servera med salladslök och koriander och en skvätt NuocCham per portion (eller bara fisksås) Om du inte använder NuocCham eller fisksås, smaka av med salt och peppar
Hade gärna tagit på mig pyjamasbyxorna och sjunkit ner i tv-soffan. De flesta verkar komma ihåg fisksåsen från skolan, den man fick till fiskpinnar/fiskpanetter
Dressing, rör ut sockret i fisksås och limesaft, rör i resten av ingredienserna och smaka av. Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin
Lägg i dem i buljongen tillsammans med stjärnanis, peppar, fisksås och salt. I senaste numret av Mer Smak hade de flera vietnamesiska recept av Tam Åkesson som är krögare på Xe Ôm Indochine i Stockholm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.