Både doft och smak är ljuvlig, den fräschaste doften av alla till ochmed. Biffarna jag tillagade i går kväll blev verkligen tokgoda, mycket är korianders förtjänst och allt annat gott jag blandade i förstås
Rör i koriander på slutet och servera direkt. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfärsen. 1 paprika, i bitar (en halv röd och en halv grön tog jag). 1 knippe färsk koriander, hackad. Efter några minuter tillsätt den röda löken, kryddor och currypasta, fräs runt i ca 5-8 minuter. Häll i kokosgrädden och låt puttra i 5 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och puttra vidare i 5 minuter till
Toppa till sist woken med massor av härlig koriander. Förutom vitkål så är woken preppad med massor av smakrika ingredienser såsom chili, ingefära och vitlök
Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Ringla över gräddfil, toppa medkoriander, chili, flingsalt och grovmalen svartpeppar. Att nu komma tillbaks, hänga med brorsans fyra år yngre polare, varav ingen har barn, alla har bil och de flesta olika typer av knegarjobb var onekligen en flashback
Pressa lime, tillsätt chili, koriander. ½ kruka koriander. Enkelt och gott. tärna 2 avokado, tärna ½ röd lök, strimlad 1 lime 1 röd chilifrukt, finhacka ½ kruka koriander 1 msk olja salt Blanda mango, avokado och räkor i en skål. 1 röd chilifrukt
Servera med färsk koriander, ochchili eller stark sås om man önskar en starkare wok. Blanda i riven ingefära, pressad vitlök, olja, äppelcidervinäger, kinesisk soja, hackad chili, tabasco och kryddor
Blanda ihop med färs, limesaft och ägg. Mycket lime, chili, ingefära, vitlök ochkoriander gör susen. Lite salt, peppar ochchili explosion på det så var såsen klar
6 st Lithells Kumlakorvar, delade på längden och tvärs över. 400 g gurka, skalad, urkärnad och skivad. 2 st röda chilifrukter, urkärnade och finhackade. 2 st lime, finrivet skal och juice. 1 msk olja med neutral smak. 1 msk strimlad koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.