Blomkålsvecka - Vietnamesiskt stekt blomkålsris med Nước Chấm-sås
Finlandssvensk i London
Finlandssvensk i London
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vietnamesiskt stekt blomkålsris
  • 2-3 portioner
  •  
  • Nước Chấm-sås
  • 1/2 dl vatten
  • 2-3 msk färsk limejuice (efter smak)
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk äppelcidervinäger eller kokosvinäger
  • Chili flingor (valfritt)
  • Det stekta riset
  • 6 dl riven blomkål (ca 1 stort huvud)
  • 2-3 msk kokosolja eller smör
  • 1 gul lök, tärnad
  • 3-5 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 dl rå sparris, tärnad
  • 2 dl korv, hackad (ta vilken korv ni vill)
  • 2 dl räkor (råa eller kokta) hackade
  • 2 stora ägg, knäckta och lätt ihopvispade
  • 4 msk salladslök, hackad
  • 4 msk koriander
  • Grovt havssalt och peppar (mindre salt behövs om du använder såsen nedan)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.