60 g limejuice, färskpressad 60 g fisksås (av god kvalitet) 60 g vatten 10 g vit risvinäger 20 g strösocker 5 g vitlök, finriven 1 bird’s eye chili, i tunna skivor (liten och het) 1 kruka mynta 1 kruka koriander
DelaFacebookTwitterLinkedInE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Salta, peppra och krydda med örtkryddor. 2-tillbehör. 2 tar du väldigt lugnt med fettet, en tesked får räcka). 2 tar du väldigt lugnt med fettet, en tesked får räcka)
Nuoc cham-sås. Vi ska även hinna med lite fotojobb när vi ändå är där för sen kommer vi nog inte ha tid att besöka Umeå igen förrän nästa vår/sommar + att det inte är så roligt att köra på vintervägar här i fjällen så vi brukar hålla oss hemmavid hela vintern
Jag stekte snittade bitar av Kycklinglår till, kryddade med Havssalt och Chilipeppar. Igår besökte vi Fredagsmarknaden för att inhandla lite grönt, så nu känns det kul att börja med matlagningen igen
Nuoc cham - vietnamesisk dippsås Finhacka koriander och piri piri riktigt fint. Mer sällan räcker det med en djup tallrik knaperstekta köttbullar, idealmakaroner, steksky samt en matsked
Stekt Kycklingfilé. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår. Det fick bli kycklingfiléer som fick steka långsamt i olja och grillkrydda, med en coleslaw, som blev middag
Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.