60 g limejuice, färskpressad 60 g fisksås (av god kvalitet) 60 g vatten 10 g vit risvinäger 20 g strösocker 5 g vitlök, finriven 1 bird’s eye chili, i tunna skivor (liten och het) 1 kruka mynta 1 kruka koriander
Igår gjorde jag och killen färska vårrullar med dipp till middag. Himla mysigt att pyssla ihop sina vårrullar tillsammans och leka med smaker tycker jag
Jordnötssås blir som godast om den får sjuda på spisen länge, så jag började med den. Den sistnämnda varianten är färska vietnamesiska vårrullar som ni hittar recept på HÄR
Vet inte hur det är med dig men jag är näsan hungrig jämt. Först ut är Vegan Spring Roll. Och eftersom mina dagar och mitt liv ofta innefattar ett högt tempo med allt från möten, lanseringar, yin yoga- & meditationsträning, gym/löpträning och fläng hit och dit – är det ibland svårt att hitta bra & nyttig mat på vift
Filodegsvårrullar med en kryddig fyllning och en smakrik sås gjord på färsk apelsin. Filo springrolls with a spicy filling and a tasty sauce made of fresh oranges
Vilket immunförsvar jag lyckats bygga upp med hjälp av rätt kost. Jag är dock så himla imponerad av min kropp, när jag blev förkyld för några år sedan blev jag sängliggandes i veckor och idag är jag redan ute och kan springa en lugn löprunda
Från en annan dejt med min bästaste Emma. Och som vanligt när något är så inåti-sjuttsingen gott så säger jag något i stil med "så jävla gott" och Emma flaxar med armarna och säger "halleluja"
Servera med salladslök och koriander och en skvätt NuocCham per portion (eller bara fisksås) Om du inte använder NuocCham eller fisksås, smaka av med salt och peppar
Vispa snabbt ihop till en deg på låg fart med elvisp. When I found the recipe for these rolls on Texie's blog, I just had to try them for they looked really good
Strimla kålen och lägg med moroten och gurkan, strö över saltet och blanda väl. Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin
Till och med barnen tyckte det var gott, de fick dock inte så mycket av själva buljongen då den blev ganska stark (även innan den extra ingefäran och chilin åkte i)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.