Jag hade alltså tänkt mig att baka muffins. Att baka med mycket ägg och Pofiber istället för mjöl, är lite annorlunda när man som jag är van vid att baka med glutentrådarnas effektiva bakegenskaper
Muffinsen fylldes med vaniljkräm, vit choklad och jordgubbar och då kan man nästan inte misslyckas. Igår firade vi mamma på Ulla-dagen med somriga muffins
Denna gång nyttiga muffinsmed hallon och kardemumma. De fungerar dock lika bra som mellanmål eller till fikapausen på jobbet och jag har därför valt att bara kalla de för muffins
Finfina muffins, bakade med mitt favoritmuffinsrecept - så självklart blev de sköna, skämt åsido. Dessa muffins bakade jag i somras, när bärtiden var i sitt esse, och det helt enkelt bara var till att gå utanför dörren hos familjen, för att frossa i bärplockning direkt från kvisten
Dessa saftiga och inte alltför söta muffinsmed hallon och vit choklad bakade jag till kontoret förra månaden efter en förfrågan och de blev riktigt bra
Muffinssmet. Blanda samman allt till crumble i en bunke och ny ihop med fingertopparna till smulor. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, raspa i citronzest och sikta ner mjöl och bakpulver i omgångar och rör försiktigt
Ta till exempel dessa barnvänliga muffinsmed blåbär och banan. Perfekta som mellanmålsmuffins. Mixa riven kokos och havrgryn till ett finmalet mjöl med exempelvis en stavmixer
Servera med en sallad och avrunda med en frukt. Vispa samman ägg, filmjölk och olivolja. Blanda ner grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, basilika och salt
Blanda resten med den resterande smeten och häll överst i muffinsformarna. Blanda de urkärnade körsbären med socker och maizena och fördela hälften av dem i formarna med hjälp av en sked, tryck gärna ner dom lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.