Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g kikärter 1 dl Arla® mjölk 1 purjolök 1 msk majsstärkelse 1 kruka färsk persilja 15 g Arla® Svenskt Smör Morotstsatsiki
1 burk kikärtor, ca 400 gca 1/2 dl lättmjölk60 g purjolök1 msk majsstärkelse2 msk hackad persilja1/2 tsk salt1 krm svartpepparsmör2 dl matyoghurt2 dl grovriven morot1 st vitlöksklyftasaltsvartpepparSkölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av
På menyn stod det vegetariskt i form av fördrink med snittar med olivfärskost och till varmrätt kikärtsbiffar, färskpotatissallad och morotstsatsiki och till efterrätt Arlas nya mjukglass med färska jordgubbar
1-2 grovrivna morötter1 hackad vitlöksklyfta2 dl yoghurt, fetthalt ca 10 %1 msk citronsaftsalt och peppar efter smak(hackad färsk mynta- kan uteslutas)Blanda ingrediensernaEtt ekologisk alternativ på vintern när man inte ska äta så mycket växthusodlat och/eller långtransporterat gurka
Blanda ihop alla ingredienser. Smaksätt med salt och peppar. 1 dl finriven morot. 1⁄2 dl grovriven gurkor. 1 1⁄2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
Har du tillgång till vårens färska morötter kan du även laga en morotstsatsiki. De här lättlagade tofubiffarna blev till när jag ville rensa rester i mjölskåpet
Jag serverar gärna mina med grön ärtpesto, hummus och morotstsatsiki, ibland även med en enkel slags tapenade som jag gör genom att mixa kalamataoliver och olivolja
Blanda ingredienserna till morotstsatsikin och smakaav med salt och peppar. Blötlägg träspetten. Blanda alla ingredienser till färsen,forma avlånga järpar och stick spetten genom dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.