Grillat är ju fantastiskt gott och smidigt, både när man ska ta med mat till jobbet (grillat är ju en av de få sakerna som smakar nästan lika bra dagen efter), och vill man då ha något enkelt att grilla som de flesta gillar så rekommenderar jag just Cevapcici - eller köttfärsspett på ren svenska
Cevapcici. Lös upp bikarbonatet med kolsyrat vatten. Servera med bröd, ajvar, kaymak och grönsaker. Lägg sedan alla ingredienser i en skål och mixa röran slät med en stavmixer, det ska inte vara några klumpar från smöret
Tillbehör de serverar sin cevapcicimed är ajvar, rå lök, bröd och yoghurt. Det är första gången jag testar att göra egna cevapcici och jag är så glad att jag bestämde mig för att göra det
Ingredienser Portioner. 4 4 port bulgur eller ris 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g blandfärs 1 tsk sambal oelek 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Relish 1 gul paprika 2 tomater 2 tsk olivolja 2 tsk vitvinsvinäger Tillbehör 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
cevapcici,. Serveras i Pitabröd ihop med lite sallad och vitlökssås som snabbt blandas ihop med en brk crème fraîche och pressade vitlöksklyftor och lite salt
Vänd ner gurkan och smaka av med salt och peppar. Lägg gurkan i en sil, blanda med lite salt och låt dra 20–30 minuter. 1Servera biffarna i varma pitabröd tillsammans med grönsakerna, ajvar relish och tzatziki
Pensla med grillolja. Servera med finhackad rå lök, en blandsallad, morötter och gärna klyftpotatis. En tomatsås med grovhackade tomater och en smörsås, t ex béarnaise, är också goda tillbehör
Cevapcici är saftiga, smakrika och utsökta biffar från Balkan som ofta serveras med tillbehör som pitabröd (funkar lika bra med bulgur eller ris), grönsaksröran ajvar, och rå lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.