Bryn lammfiléerna runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Blanda örter och finhackad vitlök och gnid in filéerna med ört- och vitlöksblandningen
Vildsvinsbiffar, messmörssås & stomp. Vildsvinsbiffar, messmörssås & stomp. Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck
Messmörssås. Slå in rådjurslåret i plastfilm. Baka i ugn på 56° i 10 timmar. Salta och peppra det lågtempererade låret samt ytterfilén, stek köttet i smör och örter i riktigt varm panna
selleri och potatis rullad i nötgremolata – Västerbottenfras, messmörssås och picklad rödlök. Som jag nämnde tidigare blev jag alltså bjuden på lunch i fredags
Älgstek med mandelpotatisbakelse och messmörssås. Helgen som varit ha inneburit en hel del god mat och sen så va vi ute på lokal i lördags och lyssnade på en gammal vän sen högstadietiden som börjat spela i ett band
JORDÄRTSKOCKSOPPAmed räkor, kålrot och jordärtskocka vända i räkolja och dill fylld med getost, bakad pumpa och hjortronkvarg,RÖDBETA OCH MATKORNBOLLgarnerad med mylta och ärtskottSTRÖMMINGgräddfil- och senapsmarinerad med potatispuré, sallad på gurka, fänkål och äpple, raspad pepparrot, rårörda lingon och brynt smörRENSTEKspäck- och örtbakad med kantarellfylld rulle på vita rotfrukter, palsternacka, persiljerot, selleri och potatis rullad i nötgremolataVästerbottenostfras, messmörssås och picklad rödlökCHOKLADMOUSSEmed mörk choklad, varvad med havtorn och marinerade päron,valnötscrunch och lakritscrisp
Messmörssås. Messmörssås. Hacka lök låt den fräsa tills den blivit mjuk, tillsätt vitt vin reducera till hälften tillsätt fiskfond, tillsätt grädde och messmör helst brunt skivbart, smaka av med salt peppar eventuellt dill
Messmörssås. Rensa fisken. Skölj och torka väl med hushållspapper. Salta fisken ut och invändigt. Smörj ett ugnssäkert fat eller långpanna och lägg i fisken på sidan
Salta och peppra under stekningen, och bind till sist köttet med hälften av messmörssåsen. Gör sedan fyra högar av kött, en i varje hörn, och nappera hälften av varje hög med messmörssåsen
Ryktena om den här bloggens död är betydligt överdrivna, och även om det vid första anblick kan se ut som december har varit en månad i dvala för mig är det snarare så långt från sanningen man kan komma
1. Bryn lammfiléerna runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. 2. Blanda örter och finhackad vitlök och gnid in filéerna med ört- och vitlöksblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.