Skala melonen och skär den i småbitar. Mixa den och smaka av med ingefära, lime och lite salt. Häll upp den i en gryta och ljumma den precis före serveringen
Melonsoppan serverades till förrätt med jordgubbscoulis och lufttorkad skinka. Melonsoppa. Melonsoppa. När vi var i Spanien på semester över midsommar åkte vi en dag upp till bergen och åt på en restaurang vid namn REBATE
Dela melonen, ta bort kärnorna och gröp ur fruktköttet. Skär det i mindre bitar och lägg det i en mixer tillsammans med citronsaft och eventuellt florsocker om melonen har för lite sötma
05 Jun. 16. 00. Twitter. Facebook. Grön mynta- och melonsoppa med pilgrimsmusslor. 0kommentarer. En härlig söt förrätssoppa för varma dagar som får en fin kontrast av de varma och salta musslorna
Vi fortsätter på temat svalkande sommarsoppor. Idag blev det melon- och jordgubbssoppa till efterrätt. Ett perfekt sätt att få i sig lite extra vätska en varm sommardag
IngredienserEn tredjedels vaniljstång Zest (rivet skal) från en liten ekocitron En näve blötlagda cashewnötterEn nätmelon Ett par cm färsk ingefära 2 päron Färskpressad citronsaft efter behagSå här gör duFörst gör du cashewgrädde i mixern genom att köra de blötlagda nötterna i mixer med lite av blötläggningsvattnet, frön från 1/3 vaniljstång och zest från en liten citron
Koka socker och vatten till en smimmig sockerlag. Dela melonen ochkärna ur den. Gröp ur fruktköttet. Kör detta i en matberedare ochtillsätt sockerlagen
Servera den riktigt kalla melonsoppan med några skedar jordgubbsallad i djupa tallrikar. Melonsoppa med jordgubbar och lavendel 6 port. Melonsoppa med jordgubbar och lavendel 6 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.