Skala melonen och skär den i småbitar. Mixa den och smaka av med ingefära, lime och lite salt. Häll upp den i en gryta och ljumma den precis före serveringen
Ingredienser4-5 hela stora tomater 1 schalottenlök 1 urkärnad röd paprika 3 stänglar blekselleri 3 vitlöksklyftor 1 mogen avocado Saften från en halv citron Några stänk tabasco Cirka 1 dl vatten Så här gör duMixa alla ingredienser som de är till en riktigt slät soppa
Kyl melonen. Skär av ett lock i sicksack med vass kniv så att kanten blir taggig. Gröp ur allt fruktkött i små fina kulor eller bitar med kuljärn eller liten vass sked
Melonsoppan serverades till förrätt med jordgubbscoulis och lufttorkad skinka. Melonsoppa. Melonsoppa. När vi var i Spanien på semester över midsommar åkte vi en dag upp till bergen och åt på en restaurang vid namn REBATE
Dela melonen, ta bort kärnorna och gröp ur fruktköttet. Skär det i mindre bitar och lägg det i en mixer tillsammans med citronsaft och eventuellt florsocker om melonen har för lite sötma
Detta är recept nummer två från Hemköps Vardagskasse och det här gillade jag verkligen. Det var helt i min smak, jag älskar ju kyckling och kan äta det så gott som varje dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.