I lördags förvarnade vi er om att det skulle komma ett recept inom kort på den godaste lasagnen vi någonsin ätit, den vi kockade till undertiden vi uppfann goda drinkar, och nu är stunden inne
Vi firade ju lite här i söndags som ni kanske läst, men som det firarglada paret vi är så kunde vi naturligtvis inte hålla oss från att smygstarta redan på lördagskvällen
Alltså, den där kokboken av Jamie Oliver som vi köpte på bokrean, "Jamie's matrevolution", innehåller så många recept som vi vill prova så ni anar inte
Skär försiktigt runt avokadon tills du når kärnan, låt sedan kniven glida runt hela kärnan. Vrid varsamt de båda halvorna åt var sitt håll och ta isär dem
Alltså det börjar ju likna filmen "Julie och Julia" här i vårt kök, har ni sett den. Den om Julie som får en livskris och bestämmer sej för att prova alla recepten i Julia Childs kokbok "Mastering the Art of French Cooking"
Vad ska vi kunna bjuda er på idag. Visserligen är det ju fiskdag idag (tisdag, ni vet) men firren sitter vi på lite till och tar när det närmar sej helg lite eftersom just den portionen känns lite "helgig"
Den här superenkla ugnsbakade kycklingen med tomatsås och sallad blev jag inspirerad att göra efter att ha sett senaste avsnittet av Jamie Olivers Matrevolution, där han skulle illustrera för en familj som fastnat i skräpmatsträsket hur snabbt och enkelt det var att istället laga något från grunden
Till sist fick jag låna Matrevolutionen (av Andreas Eenfeldt), läste den på rasterna, och sen hade jag glömt att det var min övervikt det hade handlat om från början (nu visste killarna hur mina barn mådde och det var egentligen av det skälet de ville få in mig på LCHF)
Vi fortsätter att laga mat från en av våra absoluta favoritkokböcker här i det Mårtenssonska köket, vi har skrivit om den tidigare och vi kommer med all säkerhet att skriva om den igen, Jamie Olivers Matrevolution
Knäckepizza alltså. TACK Leksand. Tack. Jag är nästan frestad att låta det räcka med det. Som uppväxt Borlängeson har jag sällan varit så stolt över mitt län som nu
Långfredagen idag, då besöker man farmor och farfar där man äter tills man storknar. Sådär så det känns som att man inte behöver äta mer förrän midsommar, ungefär
I dag blir det ett extra pedagogiskt inlägg i vårt kök, vi kände att det kunde vara på sin plats med några bilder för att förklara vissa av momenten i receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.