Kyckling korma
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 800 g kycklingkött utan ben och skinn
  • 1 stor rödlök, tunt skivad
  • 3 cm färsk ingefära, tunt skivad
  • 1 burk
  • 400 g kikärter
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk riven kokos
  • Till
  • naturell yoghurt
  • lime eller citron
  • 10 min Tillsätt kormapastan, kokosmjölk, kikärtor, kokosflingor och 2 dl vatten.
  • Kormapasta
  • 2 tsk spiskumminfrö
  • 1 tsk korianderfrö
  • 2 vitlöksklyftor 3 cm färsk ingfära
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 garam masala
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpure
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 msk kokosflingor
  • 2 msk mald sötmandel
  • 1 tsk mald koriander
  • Börja med att rosta spiskumminfrö och korianderfrö på medelvärme några minuter.
  • När kryddorna doftar gott och fått fin färg tar du bort stekpannan från värmen och häller kryddorna i en mortel och mortlar tills det blir ett fint pulver.
  • Mixa dom mortlade kryddorna med övriga ingredienser till en mjuk slät pasta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.