Jamie Olivers stroganoff
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kyckling stroganoff 2 port + matlåda
  • 1 purjolök, sköljd och skuren i små strimlor
  • 1 liten burk skivade champinjoner
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin, matlagningsvin funkar utmärkt
  • 500 g kycklingfilé, i smala strimlor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • hackad persilja efter eget tycke och smak
  • ½ - 1 citron, pressad saft
  • salt och vitpeppar
  • Slå en skvätt olja och en klick smör i en djup stekpanna.
  • Tillsätt purjo, svamp, vin, vatten och dra några drag med salt och pepparkvarnen.
  • Lägg en bit aluminiumfolie över pannan och låt det puttra på svag värme i 5 minuter Ta av folien och lägg ner kyckling, persilja (spara lite till serveringen), grädde och crème fraiche.
  • Rör om, låt det koka upp och sedan få småputtra ca 10 minuter När köttet är genomfärdigt så pressar du i citronsaft så det blir så syrligt som du vill ha det, vi nöjde oss med en halv citron i vår stroganoff.
  • Smaka av grytan med salt och peppar och strö över hackad persilja just innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.