Slå en skvätt olja och en klick smör i en djup stekpanna.
Tillsätt purjo, svamp, vin, vatten och dra några drag med salt och pepparkvarnen.
Lägg en bit aluminiumfolie över pannan och låt det puttra på svag värme i 5 minuter Ta av folien och lägg ner kyckling, persilja (spara lite till serveringen), grädde och crème fraiche.
Rör om, låt det koka upp och sedan få småputtra ca 10 minuter När köttet är genomfärdigt så pressar du i citronsaft så det blir så syrligt som du vill ha det, vi nöjde oss med en halv citron i vår stroganoff.
Smaka av grytan med salt och peppar och strö över hackad persilja just innan servering.
Jamie Oliver är ett geni. Jamies asiatiska lax i nudelbuljong. J och jag har en favoriträtt från JamieOlivers 30-minuters middag. Asiatisk lax som Jamie Oliver, 4 pers. Asiatisk lax som Jamie Oliver, 4 pers
Massa underbara nyheter i JamieOlivers serie. Här på bloggen kommer produkterna dyka upp lite då och då i matlagningen framöver, samt att en väldigt fin tävling kommer att hållas inom snar framtid, så håll ögonen öppna om ni gillar Jamie
Receptet kommer från JamieOlivers hemsida, hittas på länken Good old chilli con carne men för bekvämlighetens skull har jag översatt från engelska till svenska
Till denna delikata måltid behöver du. 1 hel kyckling ca. 1,6 kg (ta ut kycklingen ur kylen 30 min innan du stoppar in den i ugnen)2 lökar2 morötter2 selleristavar1 hel vitlök1 citronFärska örterSalt, peppar & OlivoljaGravy
Dagens Minestronesoppa är JamieOlivers recept. Vinter och soppsäsongen är här. Minst en soppa i veckan blir det och för tillfället äter vi mest våra favoriter
Kryddburken bloggade om denna för ett tag sedan och det lät så gott så jag var tvungen att testa. Vi understekte tyvärr köttet, vi skulle ha gett den en extra stund i pannan
Då är dagens tips på en kycklingrätt vi lånat från Jamie Oliver ett strålande recept att lägga på minnet och i stekpannan, där nästan hela matlagningsaktiviteten äger rum
JamieOlivers lasagne. JamieOlivers lasagne. Köttfärssås kan vara något fantastiskt gott. En av våra tidigare favoriter är Paolo Robertos Pasta al forno
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.