Grädda i 150° i ca 15 minuter. Det här receptet kommer ursprungligen från Mariann Anderssons bok Baka med LCHF, men jag har i vanlig ordning ändrat lite, bland annat så tycker jag att hon har alldeles för mycket stevia i sina kakor
Det här har varit det längsta uppehållet sedan jag började med bloggen. En hel vecka mellan inläggen. Ledsen för det, men det har bara varit en sådan vecka
västerbottensostkex med rökt renkött och cream cheese. Rulla till en korv, jag använder bakplåtspapper - som det beskrivs här, och låt stelna i kylen i ca en halvtimme
Om du bara ska välja en rätt för påsklunchen från min blogg så rekommenderar jag denna. Riktigt gott. ) Om du kan, välj lax med lite tjockare skivor, om skivorna är alltför tunna går de lätt sönder när man gör rullarna
Flera har frågat efter recept på tunnbröd så här kommer ett. Till ca 15 stycken behöver du. Ca 8 dl vetemjöl. Låt degen jäsa under en ren kökshandduk i ca 40 min eller tills den är dubbel så stor. Platta ut bullarna så dem blir runda och kavla ut jätte tunna runda brödskivor, ca 2-3 mm, på ett bakbord. Ca 8 dl vetemjöl
Blanda i övriga ingredienser, men spara ca 1 dl mjöl till utbaket. Jäs ca 30 minuter. Kavla först ut, med vanlig kavel, till tunna kakor, ca 3 mm tjocka. Grädda på bakplåtspapper, mitt i ugnen (225 grader) i ca 8 minuter
Tunnbröd. Tunnbröd. Det blir ca 16 tunna bröd av den här degen och de går utmärkt att frysa. ca 16 stycken. Täck bunken och låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 60 minuter. Dela varje sådan del i 4 små bitar (jag brukar väga upp 16 bitar à ca 80 g styck). Ta en degboll i taget och kavla ut den till en tunn rund kaka, ca 26 - 28 cm i diameter. ca 16 stycken 50 g jäst
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till 2/3. 5 1/2 dl vetemjöl. 1/2 dl socker. 1/2 dl socker. 1 1/2 msk vatten
Kavla ut bitarna till runda kakor, ca 15 cm i diameter, gärna med kruskavel. Grädda kakorna i en torr stekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida eller tills de är gyllene
Tunnbröd. Dessa tunnbröd passar då utmärkt att använda till fyllda rullar. Tunnbröd. Ca 6 st. Ta bort plastfolien och tillaga i ca 10-15 minuter i 125 grader (varmluft) tills bröden torkat på ytan. Ca 6 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.