Lila nudelwok med jordnötssås
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • rödkålshuvud
  • 1 paprikor
  • 1 morötter
  • 1 sockerärtor
  • 1 purjolök
  • 1 riven ingefära
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 kinesisk soja
  • 1 sesamfrö
  • 1 glasnudlar
  • 1 liten gul lök
  • 1 salta jordnötter
  • 1 kokosmjölk
  • 1 röd currypasta
  • 1 tamariWok1. Riv kålen med mandolin eller så tunt du kan med kniv.  Strimla paprika, morot och purjo i ca 10 cm längder.2. Woka på hög värme tillsammans med lite rapsolja tills kålen mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Koka under tiden glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen, kelpnudlar behöver inte kokas.3. Tillsätt riven ingefära och vitlök, soja samt sesamfrö till woken, blanda runt. Tillsätt slutligen nudlarna och sockerärtor.Sås1. Hacka löken och fräs med lite olja tills den mjuknat och fått fin färg. Tillsätt chilipasta, riven vitlök och ingefära, fräs ytterligare någon minut.2. Mixa samman jordnötter och kokosmjölk, häll i stekpannan tillsammans med tamari och låt allt koka samman någon minut.  

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.