Riv kålen med mandolin eller så tunt du kan med kniv. Woka på hög värme tillsammans med lite rapsolja tills kålen mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd
Detta är en ljuvligt god jordnötssåsmed kyckling. Med smaker från bl. Jag tar gärna genvägen med färdig jordnötssås (helst crunchy) än att använda hela jordnötter och hacka själv
Blanda ner citronsaften och smaka eventuellt av med mer salt om så behövs. Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar
Pensla räkorna med marinaden. Pensla dem lätt med lite olja och strö över farinsocker. Bjud saffranscouscous med t ex ananasbitar, halverade cocktailtomater och rucola till
Däremot är jag helt galen i den sydostasiatiska varianten med lime, fisksås, vitlök och chili. Jag är inte helsåld på ”vanlig” jordnötssås där man har i kokosmjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.