Ingredienser Portioner. 4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Så vill ni, kan ni absolut steka några skivor bacon krispiga och lägga till i salladen. Stek dem i ganska rikligt med olivolja tills de blivit krispiga
Biffarna fyllda med len mozarellaost, ljuvlig smak av basilika och tomat serverade jag enkelt i krispigasalladsbladmed en färgsprakande uppläggning av tomathack, rödlök, kapris och en kall röra på creme fraiche med soltorkade tomater
Strimla isbergssalladen och skär gurkan i smala stavar på längden. Riv vitkålen tunt med en osthyvel. salt, peppar, vilökspulver, italiensk salladskrydda
Det ska va nu den här gråa, regniga novembertiden som vi lyxar till helgerna med utländska smaker, minnen från Grekland och härliga, krispiga färger på mat och sallad
En fräsch sallad emellanåt är inte helt fel och även här har vi Afrika som inspiration med den fantastiska chermoulan som piffar upp till helt andra smaker än vad vi är vana vid
Stek i en stekpanna ingefära och salladslök och servera medsalladen. Blanda ihop och koka upp dressingen i en kastrull, häll sedan på det stekta köttet och toppa med rostade sesamfrön
Under tiden sköljer du salladen och torkar den - en salladsslunga är ett utmärkt verktyg. Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen
Krispig fatosh sallad som har sitt ursprung i libanon, salladen är smakrik och festlig. Salladen innehåller friterad libabröd som går att köpa på Willys, Coop, Ica eller i orientaliska butiker
Pensla köttet med smör-&rapsolja, salta och peppra. Grilla biffarna över glöd eller i panna. Fräs grönsakerna i smör&rapsolja och rör ner tillsammans med örter i couscousen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.