Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk salladmed tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Biffarna har jag smaksatt med vitlök, citron och oregano
Servera biffen med löksky, råstekt potatis och en sallad. Krydda med persilja, salt och peppar. Tillsätt Fond du Chef kött och vatten, koka upp och låt puttra någon minut under lock
Jag gillar medelhavsmat så det blev grekiskabiffarmedtzatzikioch klyftpotatis. Forma till biffaroch stek i olja, några minuter på varje sida ni får se när det är klart
Blanda den grekiska yoghurten med riven vitlök och gurka. Servera med grekisk salladoch tsatsiki. Stöt kumminen i en mortel, finhackad oregano och vitlök och lägg ner i äggblandningen med salt och peppar
Nu till kvällens middag, grekiskabiffar, som jag fick proffshjälp med av Vincent. Biffarna blev i lite varierande storlekar, men det gör ju inget, huvudsaken att barnen får vara med om de vill
Morots- och kikärts biffarmed parmesan. Forma till små biffaroch vänd i panko (ströbröd) och stek på hög värme par minuter på varje sida tills dom blir gyllenbruna
Jag älskar hur du kan variera den i en oändlighet - du kan ju till ochmed ha den i efterrätter. Kall, rostad, potatis (alla som älskar kall potatis, räck upp en hand) och några tomater som jag slängde in i ugnen så att de bakades till perefktion
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.