Ibland händer det att Najni blir sugen på sockerkaka. Ni vet en sån där hederlig gammal rakt-upp-och-ner-sockerkaka utan krusiduller, som var vanlig på forna tiders kafferep
Citron, kokos och bär – smaker som passar ihop. Det bästa med den här tårtan. Ja, kan det vara att den är så saftig och samtidigt fräsch i smakerna på samma gång
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Detta är ett recept på sockerfria småkakor men det går lika bra att använda vanligt strösocker
Bara lite lite smågrinig då. men regn i fjällen är nog det sämsta tänkbara. Det blev en prommis iaf på förmiddan och nu har ungdomarna dragit till Röros men vi tar några timmar i backen
Krämig kokosmousse och en len mangopanacotta i ett sprött pajskal, kan det bli bättre. Pajen är lätt och smidig att göra,men har man inte dessa små silikonformar att gjuta panacottan i, så får man låta panacottan stelna i kylskåpet och sedan vispa upp och spritsa ett fint mönster
Sommartid innebär att det är frukt- och bärtid och det gäller att ta tillfället i akt att njuta av de frukter och bär som är mogna just nu, färska eller tillagade i goda efterrätter
Jag tappade halva curryburken i kastrullen när jag lagade denna soppan. Men skam den som ger sig - som tur var, var det bara i början av matlagningsprocessen så jag hann rädda min lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.