När syran från äpplena, sötman från den stekta löken och sältan från det knaperstekta fläsket möts förstår man varför svensk husmanskost är bland det godaste man kan äta
2 Husmanskost – klassisk, gott och kaloriberäknat appeared first on 5. Tänk om det fanns en möjlighet att få äta riktig svensk husmanskost även på fastedagarna
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
Skala kålroten och morötterna till rotmoset och skär dem i mindre bitar. Värm fläskläggen innan du serverar den med rotmos och några olika sorters senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.