Knäck ägget och lägg i det tillsammans med färsen och kryddorna. När jag gör mina köttbullar så tillagar jag dom på ett busenkelt sätt, som min mamma gör dom
Blanda löken med färsen, ägg, fond, senap, rejält med svartpeppar och lite salt. Det fick bli hemmarullade köttbullar, blomkålsmos, gräddsås och Snabbinlagd gurka
Mixa i mixern tillsammans med ett ägg, en skvätt grädde och ev lite smör. Köttbullar. Krydda med salt, svartpeppar och liiiite muskotnöt(försiktigt med den)
Ett säkert kort som är hämtat från vår Barnkasse, köttbullarmed potatismos & lingon. Stek köttbullarna i några minuter i smör tills de fått fin färg och är genomstekta
När fläsket är klart, lägg det på en tallrik och täck med aluminiumfolie. När syran från äpplena, sötman från den stekta löken och sältan från det knaperstekta fläsket möts förstår man varför svensk husmanskost är bland det godaste man kan äta
En kioskvältare och korvmojsklassiker blev det ikväll – köttbullarmed mos och lingon. Här var det givetvis hemrullade köttbullar, det perfekta moset och hemgjord lingonsylt (av min mamma)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.