Kålpudding. Ställ in kålpuddingen i ugnen igen för de sista minuterna. Kålpudding äter jag då och då men kåldolmar, en annan favorit, åt jag senast när jag var i London och jobbade 1998. Kan ni förstå lyckan att efter 3 månader med skitmat få bästa husmanskosten i form av hemmagjorda kåldolmar. 1/2-3/4 färsk vitkålshuvud (beroende på storlek). 2-3 dl spad från kålpuddningen. 10-15 minuter
När jag gör kålpudding skippar jag riset, jag tycker att det blir godare och så blir det mer LCHF-vänlig eftersom att jag gärna drar ner på kolhydraterna
Ställ kålpuddingen i ugnen i ca 45 minuter. Ett recept från boken Hela Sveriges Husman. Enkelt och gott. Och mycket mindre bök än när man gör kåldolmar
Kålpudding. Färsk vitkål - så vacker. finns det någon godare husmanskost än det. -)). Det här receptet har jag tagit från Mat-Tina (ja, utskriften är från 2003. Baka i ugnen i ca 50-60 minuter
En stor klassiker i husmanskostrepetoaren som alltid går hem hos gästerna. Idag är den söndag och vad passar väl bättre en blåsig, kall söndag än en klassiskkålpudding
Skicka med e-post. När syran från äpplena, sötman från den stekta löken och sältan från det knaperstekta fläsket möts förstår man varför svensk husmanskost är bland det godaste man kan äta
Det är svensk husmanskost när den är som bäst. Kålpudding är tämligen enkelt att göra, och perfekt som matlåda då man lätt kan göra ganska stora mängder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.