Det är alltså Kesoplättar jag talar om. are, men jag är ju inte strikt som så, men jag har tagit lite av deras tips och sammanfört i mitt egna recept som ni tar del av nedan
2000 spänn för all mat för oss båda hela månaden var målet, om jag inte minns fel. Här kommer 30recept på billig vardagsmat – 1 middagstips för varje dag i hela månaden. Mer billig vardagsmat » 2000 s. 30recept p. 1 m
Favoritlunchen här hemma just nu är kesoplättar. Till 2 portioner. 250 g keso. 2 ägg. 1,5 msk fiberhusk. 2 portioner. 250 g keso. 2 ägg. 1,5 msk fiberhusk
Jag har satt ihop en nyttig vecka med nyttiga recept som jag själv tänkte köra i nästa vecka. Servera med en skiva nyttigt bröd – t ex mitt glutenfria som du hittar HÄR
Grundrecept på aioli. Gillar du det här receptet. gjutjärnspannebröd med alger och prästost, se recept. 1. 2. 3. Låt koka under lock ca 15 min. Skala och skär potatisen i ca 2 × 2 cm stora tärningar. Skär lax och torsk i ca 2 × 2 cm stora bitar. Låt koka ytterligare ca 3 min. 1 tsk salt. 2 burkar musslor i vatten (á 225 g). 1 fänkål, liten (ca 200 g). 1 lök, stor, gul. 2 vitlöksklyftor. 2 msk olivolja. 1 tsk timjan, torkad. 1/2 tsk fänkålsfrön, hela. 200 g paprika i vatten, rostad. 1 tomater, förp passerade (400-500g). 2 dl vin, torrt vitt. 1 msk hummerfond, konc. 11/2 l vatten. 2 hönsbuljongtärningar. 1/2 msk salt. 2 dl crème fraiche. 1 dl apelsin, pressad. 3 äggulor. 1 vitlöksklyfta, liten pressad. 2 tsk vitvinsvinäger. 3 dl rapsolja. 1 tsk apelsinskal, finrivet. 1. 2. 3. Fräs ytterligare 2-3 min under omrörning. Sjud på svag värme under lock ca 30 min. Sjud försiktigt ca 2 min före servering. 3 fiskar, t ex 1 havsaborre, 1 gös, 1 rödspätta (det ska vara ca 700 g filé, huvud utan gälar och skrov blir buljong). 1 musslor, påse. 100 g fänkål, ca 1/4. 1 lök, gul. 2 vitlöksklyftor. 1 knippe persiljestjälkar, några. 1 nypa räkskal. 3 lagerblad. 1 msk olivolja. 3 dl vitt vin, torrt. 3 dl vatten. 1 huvud, utan gälar och skrov. 2 tomater. 2 äggulor. 1 dl majsolja. 1 dl olivolja. 3 vitlöksklyftor, pressade. 2 tsk vitvinsvinäger. 1/2 tsk salt. 1 nypa peppar. 300 g fänkål, ca 3/4. 2 msk olivolja. 1/2 pkt saffran, 0,25 g. 11 dl mussel- och fiskbuljong. 11/2 tsk salt. 1 piri piri, hel. 1/2 tsk timjan, torkad. 2 tomater. 1. Skär filéerna i ca 3 cm stora bitar och lägg dem i kylen. 2. Ansa och hacka fänkål, skala och hacka lök och vitlöksklyftor, skär i persiljestjälkar och fräs allt i olja tillsammans med räkskal och lagerblad i en stor kastrull ca 1 min. Låt det koka kraftigt ca 3 min. 3. Låt sjuda ca 10 min med lock och 10 min utan lock. Hetta upp olja i en kastrull och fräs potatis, fänkål och saffran ca 2 min. Köp färdiga brödkrutonger eller skär ett ciabattabröd i skivor, droppa över ca 1 tsk olivolja. Rosta brödet i 225º tills det blir guldgult. Det här behövs till 1 gryta. 1 stor morot. 1 palsternacka. 1 rotselleri, en bit. 1 purjolök, en bit. 1 bifftomat. 2 msk olivolja. 1 pkt fisksoppa, t ex Kelda (500 g). 1 tsk salt. 1 krm nymald svartpeppar. 1. 2. Tillsätt purjolök och tomat och fräs 1–2 min. 3. Det här behövs till 12 personer. 2 gula lökar. 2 morötter. 1 stjälkselleri. 2 fänkålsstånd (à ca 250 g). 1 röd paprika. 2 påsar saffran (à 1/2 g). 2 tsk anis, hel. 12 svartpepparkorn. 1 l fiskbuljong (tärning + vatten). 2 dl vitt vin, torrt. 3 dl vispgrädde. 1-2 kg laxfilé, utan skinn och ben. 2 tsk salt. 1 tsk svartpeppar, nymald. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. 3. Låt sjuda under lock ca 10 min. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. påse saffran (1/2 g). fänkålsstånd (250 g). pak soi (à 150 g)
Idag får du recept på kycklinggrytan vi bjöd på när min familj var på besök. 3 st kryddiga korvar t ex chorizo. 1 röd paprika. 1 gul lök. 3 dl matlagningsgrädde. 1 dl vatten. 3 msk kycklingfond. 1 msk soja. 140 g bacon. 200 g champinjoner. 150 g sockerärtor. Låt koka ca 10 minuter. 3 st kryddiga korvar t ex chorizo. 4 morötter 1 röd paprika. 1 gul lök. 3 dl matlagningsgrädde. 1 dl vatten. 3 msk kycklingfond. 1 msk soja. 140 g bacon. 200 g champinjoner. 150 g sockerärtor
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Tar cirka 30 minuter att göra. 1 dm av det gröna från en purjolök. 1 gul lök. 1 msk smör. 2 potatisar. 1,25 liter vatten. 2 msk tomatpuré. 1 köttbuljongtärning. 1 näve färsk koriander (eller 1 tsk torkad). Värm en stor kastrull (om 3 liter) med smöret. Låt puttra under lock på låg värme i 15 minuter. 1 dm av det gröna från en purjolök. 1 gul lök. 1 msk smör. 2 potatisar ca 4 dl fint strimlad vitkål. 1,25 liter vatten. 2 msk tomatpuré. 1 köttbuljongtärning 1 näve färsk koriander (eller 1 tsk torkad)
Nästa gång ska jag göra dubbla recept. Det vart 30 bullar av detta recept. 1/2 paket jäst för söta degar. 2 dl kall mjölk. 200 gram rumstempererat smör (jag använde margarin och det funkade lika bra). 1 msk socker. 100 gram rumsvarmt smör / margarin. 2 msk socker. 2 msk vaniljsocker. Jag delade min deg i två bitar och kavlade ut och skar 8x8 cm bitar och la ca 1 tsk fyllning i mitten och vek kanterna ihop till mitten och la i bullformar. Låt jäsa i 2 timmar under duk (jag lät mina jäsa 1,5 timme). Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 5-8 min på 250 grader. 1/2 paket jäst för söta degar. 2 dl kall mjölk. 200 gram rumstempererat smör (jag använde margarin och det funkade lika bra). 1 msk socker. 100 gram rumsvarmt smör / margarin. 2 msk socker. 2 msk vaniljsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.